En rol behangpapier was nodig om alle plannen voor dit mooie stukje aarde vast te kunnen houden. Tof dat er zoveel enthousiasme is en ook de plaats er is om het allemaal te realiseren. Dit mag dan wellicht in haalbare stappen gebeuren. Om er een beetje versnelling aan te geven pakte de mier-bende mee aan bij de eerste stappen: prioriteit kreeg waterrecuperatie en zonnewering plus lekkers voor thee en kookpot.

Om de zon in de zomer buitenshuis te laten, werd er een pergola op gezet. Hiervoor kon er eikenhout van “eigen oogst” gebruikt worden. De eigenwijze groei geeft een unieke karakter aan de constructie. Extra touw maakt er een mooi geheel van een zal straks helemaal ingepalmd worden door planten. Daar zal het uiteraard een heel gezellig plekje zijn om te zitten.

In plaats van een ondergrondse put werd er gekozen om er een mooie vijver te zetten die wel evengoed voor waterrecuperatie kan dienen. Met enthousiaste scheppers werd er deels puin van verbouwingen in dijken verwerkt en deels aarde uitgegraven om de puin te begraven en diepte te creëren. Een stapelmuurtje errond geeft er een mooi zicht aan. Van het dak zal het regenwater via buizen langs de pergola de vijver bevoorraden.

De overschot van de steenpuin wordt binnen kortste tijd verzet op een geschiktere plaats. Daar komt er een kruidenheuvel. Fantastisch wat men met zijn allen op één dag kan verwekelijken.

overzicht (C) De Groene Fietser

 

Weer eens bedankt aan collega´s en helpers – Gemout vzw, VivaConcept, De Groene Fietser, Hou´t Hart, Daan, Dirk, Noralie, Peter, Sigrid en alle andere helpende handen!

Bedankt ook voor Monica van Domburg en Lars Francis voor de foto´s van deze uitvoering!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder