We willen dat iedereen omgeven is door een paradijs – dus ook jij!

Overal mogen oases zijn met lekker fruit, kleurrijke bloemen, wonderbaarlijke belevingen, gezellige ont-moetingen en voedende rust.

Elk verlangen is het waard om een plaats te krijgen, voor elke plant is er de juiste plaats om te floreren. Vergif en overbodige snufjes daarentegen horen niet thuis in het paradijs.

Je kan bij ons de nodige kennis opdoen zodat je de belangrijke stappen weet te zetten. Je kan dan helemaal “thuiskomen” op een simpele, doeltreffende manier.

Ben jij er helemaal klaar voor om ook jouw paradijs tot leven te laten komen?

Kies dan jouw pad om het met plezier waar te maken.
Heel graag tot binnenkort!

1) Jouw uniek paradijselijk project laten opleven

Droom je ervan om je eigen tuin- of groenproject vorm te geven? Maar twijfel je soms over hoe & wat precies?
Zet je wenslijst op, ga samen op verkenning van je kleinood en krijg ondersteuning op maat in het sorteren van keuzes die relevant zijn voor jou!
Wat past bij jouw wensen, op jouw plaats en dit moment ?! Theorie vertalen naar praktijk – niet zo maar copy-paste maar gepast bij wat er écht toe doet. Je groeit daarmee in eigenaarschap en inzicht over hoe het in elkaar zit & wat allemaal de mogelijkheden en passende stappen zijn. Creëer op die manier jouw eigen oplaadpunt om helemaal “thuis te komen“!
Wat een opluchting als het allemaal wat helderder is geworden en de puzzelstukken bij elkaar vallen: ja, je kan dus zeker jouw doel van een paradijselijke tuin behalen – en het kan anders, eenvoudiger, plezanter. Wees welkom om te ontdekken hoe!

2) Verrassend nieuwe vaardigheden, met de natuur mee

De plantenwereld is zo veelzijdig en boeiend zodat we mogelijks oneindig hun wonderen kunnen blijven verkennen. Wellicht groeien er in jouw tuin ook verborgen schatten zonder dat je het wist? Kan je lekkers plukken ook al heb je “alleen maar” een bloementuin? En kan je zelfs waskracht uit jouw tuin plukken? Welke vaardigheden wil jij nog ontplooien, welke recepten uitproberen? Er kan zo veel…

Ontdek tijdens interactieve lezingen, workshops of wandelingen wat je met welke plant, kruid of bloem zoal kunt doen. De focus ligt op toepasbaarheid in het alledaagse leven zonder uren studiewerk, en met respect voor de natuur. Uiteraard is er altijd nog meer om te leren 🙂 We delen graag vanuit onze ervaring en horen ook graag wat voor jou werkt.
Ons aanbod wordt meestal in samenwerking met Velt vzw, Avansa vzw, Transitie Mol & Balen of gemeentes en andere verenigingen georganiseerd. Kijk hiervoor in de agenda en schrijf je in!

Als je een eigen activiteit wilt aanvragen, bv met vrienden, familie of collega´s (voor een bijzonder “uitje”, teambuilding of dergelijke) dan kan je dit formulier gebruiken:

3) Leren door te doen

Gewoons eens de handen uit de mouwen steken om al doende te leren? Welkom om gezellig in onze rustige & natuurlijke tuin mee te doen en je te laten inspireren. Kijk alvast op deze lijst van mogelijke taakjes om mee te helpen in onze inspiratietuin.
Sinds de lente 2023 is er ook “officieel” een samentuingroep in onze inspiratietuin. Elke 2de zaterdag van de maand en elke dinsdag gaan we gezellig aan de slag, wisselen uit, genieten en delen de oogst. Wees welkom om meer te ontdekken & het mee te beleven! Kijk in de agenda voor de volgende bijeenkomst.

Verder zijn er in de loop van het jaar ook verschillende “aanpak momenten” voor projecten op verplaatsing. Samen helpen we tuindromen waarmaken en geven inspiratie mee. Stuk voor stuk bouwen we zo aan één groot paradijs… Wil je erbij zijn? Schrijf je dan in via de helperslijst!

Voor een Open-Tuin-Dag kijk je in de agenda of schrijf je in voor de nieuwsbrief.