We willen dat iedereen omgeven is door een paradijs – dus ook jij!

Overal mogen oases zijn met lekker fruit, kleurrijke bloemen, wonderbaarlijke belevingen, gezellige ont-moetingen en voedende rust.

Elk verlangen is het waard om een plaats te krijgen, voor elke plant is er de juiste plaats om te floreren. Vergif en overbodige snufjes daarentegen horen niet thuis in het paradijs.

Je kan bij ons de nodige kennis opdoen zodat je de belangrijke stappen weet te zetten. Je kan dan helemaal “thuiskomen” op een simpele, doeltreffende manier.

Ben jij er helemaal klaar voor om ook jouw paradijs tot leven te laten komen?

Kies dan jouw pad om het soepel & simpel waar te maken.
Heel graag tot binnenkort!

1) Jouw uniek traject samen uitgestippeld

Droom je ervan je eigen tuin- of groenproject vorm te geven? Maar wil het gewoon niet lukken om vooruitgang te boeken? Zet je wenslijst op, ga samen op verkenning van je kleinood en krijg ondersteuning op maat in het sorteren van keuzes die relevant zijn voor jou!
Wat past bij jouw wensen, op jouw plaats en dit moment ?! Theorie wordt nu praktijk – niet zo maar copy-paste maar wat er écht toe doet! Je groeit daarmee in eigenaarschap en inzicht over hoe het in elkaar zit & wat allemaal de mogelijkheden zijn.
Ga zelf aan de slag en weet dat je telkens een partner terzijde hebt voor taken die complexer zijn (zoals bv plantenschema opstellen voor een prairietuin).

2) Verrassend nieuwe vaardigheden, met de natuur mee

Ontdek tijdens interactieve lezingen, workshops of wandelingen wat je met welke plant, kruid of bloem zoal kunt doen. De focus ligt op toepasbaarheid in het alledaagse leven zonder uren studiewerk. Uiteraard is er altijd nog meer om te leren 🙂 We delen graag vanuit onze ervaring en horen ook graag wat voor jou werkt.

Enkele voorbeelden: Welke kruidige helpers heb je om je welzijn te ondersteunen? Welke bloem is niet alleen sierlijk maar ook lekker? Hoe kan je met de kracht van de natuur je was proper krijgen? Hoe kom je van bloem tot zaad en terug naar bloem? En dergelijke meer. Dit aanbod wordt meestal in samenwerking met Velt vzw, Avansa vzw of Transitie Mol & Balen georganiseerd. Kijk hiervoor in de agenda en schrijf je in!

Als je ook eens een eigen activiteit wilt aanvragen, bv met vrienden, familie of collega´s (voor een bijzonder “uitje”, teambuilding of dergelijke) dan kan je dit formulier gebruiken.

We plannen ook om een online aanbod aan te bieden: “Op weg naar je paradijs…”
Schrijf in als je daarover meer wilt weten en wilt bijdragen met jouw vragen & ideeën:
JA, ik wil in co-creatie stappen zetten!

3) Leren door te doen

Gewoons eens de handen uit de mouwen steken en je laten inspireren. Ook dat kan.
Kijk alvast op deze lijst van mogelijke taakjes. Vanaf de lente 2023 beginnen we ook “officieel” met een samentuingroep in onze inspiratietuin. Elke 2de zaterdag van de maand gaan we samen aan de slag, wisselen uit, beleven plezier… Wees welkom om meer te ontdekken & het te beleven!


Verder zullen er in de loop van het jaar ook verschillende “aanpak momenten” zijn tijdens projecten op verplaatsing.
Wil je erbij zijn? Schrijf je dan in via de helperslijst!
Voor een Open-Tuin-Dag kijk je in de agenda of schrijf je in voor de nieuwsbrief.