Bij “marjolein” kan je denken aan het smakelijk, kruidig, geurig, fleurig & bijenvriendelijk plantje dat ook geneeskrachtige eigenschappen heeft en als goede gezel bij fruitbomen staat. Het is dus een heel veelzijdig plantje. Ook Marjolein vzw biedt veelzijdige diensten op “permacultuur wijze” & wil veelzijdigheid in het algemeen promoten.

Marjolein vzw wil meer biodivers groen creëren & beleving aan groen geven, wil uitproberen, inspireren & samenbrengen.
Er is zo veel kleur, geur en smaak in de (planten-) wereld! Wij willen uitnodigen om dit (terug) te ontdekken, te cultiveren en van deze wonderen te genieten. Deze rijkdom om ons heen is een ongelofelijke schat en zeker waard om te koesteren – zowel in stadstuin als voedselbos; van op dak, prairie tot in de poel of vijver; voor particulier, bedrijf of gemeente

Wij hechten in onze werking veel belang aan het waarom & hoe. Daarom streven naar co-creatie processen waar geluisterd wordt naar wat er écht leeft. Marjolein vzw is gegroeid uit een droom over een lekker paradijs achter het huis voor iedereen, uit het bewustzijn dat ‘simpele dingen’ zoals eten & tuinieren veel kunnen betekenen voor welzijn van mens en milieu. Alles en iedereen is uniek & heeft een plaats in het groter geheel  – we zijn allemaal verbonden met elkaar en de natuur. Zo kunnen we ook allemaal iets betekenen – elke mens, elk beestje, en elke plant. Misschien in kleine stappen, maar wel actief.

We ondersteunen je graag in jouw uniek groenproject!

Marjolein-vzw-klein