Wellicht heb je een hartenwens wat er allemaal in je tuin, op de beschikbare grond, of in de omgeving van je woon- of werkplaats te beleven zal vallen – meer bloei&groei, lekkers & moois, zoals bessen, (fruit)bomen, water, speels, rust…
Wat komt er bij jou op? Welke beelden & plannen zou jij graag zien waar worden, ook al weet je nog niet hoe?

Ja, dat “iets meer” aan kleur, geur, smaak, gemak, plezier… zodat jouw tuin of groenproject een echte oplaadpunt kan worden waar je helemaal “thuis kan komen” en een fijne tijd kunt beleven.
Wil je die wazige droom eindelijk helder maken, met een duidelijke visie en een stappenplan om het ook waar te maken? Graag staan we jou ter zijde. Dat kan van A tot Z uitgewerkt worden, of in delen hiervan waarbij jezelf aangeeft wat voor jou genoeg is.
Jij bepaalt zelf voor wat & wanneer we iets voor jou mogen betekenen.

*** Het Begin ***

Je wil “iets meer” in de tuin maar je weet nog niet wat concreet & hoe
en je bent benieuwd naar opties?
Of heb je verschillende ideeën & overwegingen die je wil aftoetsen met iemand die ervaring heeft om zo twijfels uit de weg te ruimen en volop aan de slag te kunnen gaan?
Had je graag een plantenselectie voor een bepaalde hoek?

Een goede vraag is al het halve antwoord – samen scheppen we helderheid!
Misschien is je tuin net overhoop wegens een of ander verbouwing en wil je terug moois & lekkers ipv chaos. Of je bent al heel een tijdje goed bezig en redelijk content maar is er toch nog het gevoel dat er meer potentieel is als je zou weten waar beginnen. Of je hebt elders iets gezien dat tot je verbeelding sprak en zoek je raad om het te vertalen naar jouw situatie? Wat je tuindroom dan ook is, het is zeker waard om waar te worden!

Gun jezelf deskundige begeleiding zodat je jouw uniek project meer & meer vorm kunt geven – met plezier ipv frustraties. Ontdek de verschillende factoren & opties die een rol spelen om uiteindelijk goede beslissingen te kunnen nemen – zonder urenlang opzoekwerk maar door een fijn gesprek. Je staat aan het stuur met een goede navigator ter zijde terwijl je dieper duikt in deze prachtige wereld vol kansen die wachten om tot leven te komen! Keuze genoeg. De mogelijkheden variëren doorheen de seizoenen & jouw persoonlijke situatie. Ga slim erop in en boek stapsgewijs je successen.
Observatie op het terrein is daarbij een belangrijke basis. We verkennen jouw verlangens, noden en de plek. Wat leeft er bij jou? Vertel wat je al gedaan, gezien en ondervonden hebt, wat je droom is en wat je struikelpunten zijn – wat ging goed en wat kan beter ?!
Uiteraard kijken we ook naar de eigenschappen van het stukje aarde waar je over beschikt en wat daar leeft – want water, licht, wind enz hebben uiteraard impact op verstandige keuzemogelijkheden. Het doel is dan ook om de essentie van je tuindroom te achterhalen die voor jou bepalend is om je helemaal “thuis” te voelen. Eventueel vind je een speciale kleur belangrijk? Of een bijzondere uitzicht? Wat maakt een plek gezellig voor jou? Wat doet er écht toe? We onderzoeken dus jouw situatie en het potentieel erin om een ideale match te creëren waar je tuindroom helemaal tot zijn recht komt, zonder overbodige snufjes. Zo wordt uit een wazige droom een helder idee, en daarmee duidelijk wat de volgende logische en gepaste stappen zijn.
Zo een sessie vult snel een 2tal uur met veel inzichten en krijg je nadien de belangrijkste punten op een rijtje toegestuurd om aan de slag te kunnen gaan. Als er vraagstukken opduiken kan een vervolgsessie gepland worden om die thema´s verder uit te werken (zoals bv een detailrijke plantenselectie opstellen, juiste plaatsing van bomen, watercirculatie uitstippelen enz).

De waardering per sessie is 200 euro (incl btw) *

*** Masterplan ***

Voorbeeld van een ontwerp voor een familie met twee jonge kinderen, op zandige grond, met wens voor lekkers & moois, bessen en water… in het bijhorend verslag wordt meer uitleg gegeven.

Zie je het groter en wil je geen mikmak?
Heb je dus nood aan een duidelijk & overzichtelijk plan om goed te weten hoe je eraan moet beginnen om een eetbaar paradijs te creëren?

Laat ons dan samen aan tafel zitten zodat je door het bos de bomen weer kunt zien!
Een ontwerpsessie is uitgebreid en verdiepend, met als resultaat de visie voor het terrein concreet op papier te pinnen in woord en beeld. Wellicht heb je vele ideeën op je lijst en ben je enthousiast om het ook allemaal een plaats te geven – maar dit idee van meer beleving zijn nog losse eindjes met vraagtekens. Samen brengen we structuur erin en ontrafelen we de essentie die écht relevant is voor jouw verhaal.
Daarvoor maken we gebruik van synergie-effecten en komen we met twee professionele permacultuur ontwerpers om samen met jou aan tafel te zitten. Als eerste stap zal een goede inventaris gemaakt worden van wat er al is (zon, wind, water, invloeden van buiten, planten, constructies enz.) als ook van wat de wensen en noden zijn (voedselproductie, ontspanning, speelhoeken, bijen-/ onderhoudsvriendelijk, kleuren enz.). Aansluitend volgt als tweede stap deze puzzelstukken in elkaar te leggen en co-creatief naar win-win kansen te zoeken, baserend op permacultuur principes – van patronen naar details, juiste plaats voor de juiste functie, met de natuur mee enz. Dit vult een dag met heel veel inzichten.
Na deze sessie heb je een masterplan op papier en vele tips die in een beknopt verslag samengevat worden, met een bijhorende tekening dat samen alle verlangens & wensen voor het terrein een plaats geeft. Je kan daarmee zelf verder aan de slag en kiezen op welke manier je de realisatie wilt aanpakken. Uiteraard staan we klaar om je daarbij te ondersteunen naargelang je wensen.
De waarde(ring) voor een ontwerpsessie met twee ontwerpers, inclusief verslag, tekening en stappenplan is 1800eur (inclusief btw) + verplaatsing *

*** En verder ***

Je hebt een plan en je weet wat je wilt maar er zijn handen, kracht, tijd en/ of kennis te kort om het ook echt uit te voeren?
Samen is het gemakkelijker & gezelliger gefikst.
Vraag daarom gerust een duwtje in de rug!

Na ontwerp en/ of advies kunnen we samen met jou en een enthousiast & deskundig team de handen uit de mouwen steken om jouw droom om tot realiteit te brengen. Hierbij komt regelmatig samenwerking met collega’s van het Mier Collectief van pas en graag ook vrijwilligers die de stiel willen leren door praktijkervaring & hun talenten willen laten stralen. Voor materialen & gepast plantgoed zorgen we idem uiteraard. Catering is ook mogelijk, zeker bij een groter project. Passend bij jouw specifieke vraag zal een kostenraming opgesteld worden zodat jij vooraf weet waar je aan toe bent. De aanleg zelf geven we graag een gezellige sfeer, die onze deskundige gedrevenheid op pijl houdt. Spontane co-creaties zijn nog steeds mogelijk om van opduikende “problemen” unieke oplossingen te maken die het doel & no-nonsense wel in het oog houden.

Samen gaan we op avontuur om een groot paradijs te vormen…

* PS: Als je weet dat kwaliteitsvolle dienst met gedreven passie & deskundigheid zeker waardevol is, maar je situatie financieel krap zit, dan mag je ook een seintje geven. Wellicht vinden we een weg om ook jouw tuindroom waar te maken!