Wellicht heb je een hartenwens wat er allemaal in je tuin, op de beschikbare grond, of in de omgeving van je woon- of werkplaats te beleven zal vallen, bijvoorbeeld meer bloei, bessen, water, speels, rust…
Wat komt er bij jou op? Welke beelden & plannen zou jij graag zien waar worden, ook al weet je nog niet hoe?

Graag staan we jou ter zijde om van een wazige droom een duidelijke visie te maken, een stappenplan uit te stippelen en de realisatie te organiseren. Dat kan van A tot Z uitgewerkt worden, of delen hiervan waarbij jezelf de rest in eigen regie doet. Jij bepaalt zelf voor wat & wanneer we iets voor jou mogen betekenen.

Hierbij zijn er verschillende opties mogelijk:

* Advies *

Vraag je je af waarom een bepaalde plant het niet goed doet?
Wil je weten wat je met bepaalde planten kunt doen in je keuken?
Had je graag een tip over plantenselectie voor een bepaalde hoek?
Wil graag een andere menig gebaseerd op ervaring over een idee dat je wilt doen maar nog twijfelt?
Wil je leren hoe er een nuttigere circulatie van water kan ontwikkeld worden?
Of zoek je hoe je tijd & energie efficiënter kunt gebruiken om de tuin / project prachtig te laten groeien?

Een goede vraag is al het halve antwoord – stel ze gerust!
Eventueel ben je al gebaat met een eenmalig gesprek over bepaalde vraagstukken, ofwel is een traject gepast om de verschillende factoren & opties te ontdekken die een rol spelen. Naarmate het seizoen verandert of jouw situatie, zijn de keuzes wel verschillend. Vaak is er meer dan verwacht om over na te denken om uiteindelijk een goede beslissingen te kunnen nemen. Stapsgewijs zal dit zeker lukken zodat je met deskundige begeleiding je uniek project meer & meer vorm kunt geven.
Sowieso begint het met de eerste sessie, welke een observatiesessie is op het terrein of bij je thuis. We verkennen jouw verlangens, noden en je plek. Verder worden de toekomstmogelijkheden getoetst, en kunnen ook meer toegepaste of technische vragen beantwoord worden. Deze eerste sessie duurt normaal 1 tot 3 uur. Tijdens deze sessie krijg je veel inzichten & bekijken we samen welke stappen achteraf nog verder gewenst zijn.

De waardering voor deze dienst hangt daarbij af van de omvang van de vraag. Als richtlijn geldt 180 euro voor de eerste sessie van ongeveer 2uur. Indien een vervolgsessie erbij komt dan geldt 70 euro/uur
Laat graag horen wat jouw idee is en hoe je wenst af te spreken.

* Ontwerp *

Zie je het groter en wil je geen mikmak?
Heb je dus nood aan een duidelijk & overzichtelijk plan om goed te weten hoe je moet beginnen om een eetbaar paradijs te creëren?

Laat ons dan samen aan tafel zitten zodat je door het bos de bomen weer kunt zien!
Een ontwerpsessie is uitgebreider en verdiepend, met als resultaat de visie voor het terrein concreet op papier te pinnen. Daarvoor komen we met twee professionele permacultuur ontwerpers om samen met jou als eerste stap een goede inventaris te maken van wat er al is (zon, wind, water, invloeden van buiten, planten, constructies enz.) & wat de wensen en noden zijn (voedselproductie, ontspanning, speelhoeken, bijen-/ onderhoudsvriendelijk, kleuren enz.). Aansluitend volgt als tweede stap deze puzzelstukken in elkaar te leggen en co-creatief naar win-win kansen te zoeken, baserend op permacultuur principes – van patronen naar details, juiste plaats voor de juiste functie, met de natuur mee enz. Dit vult een dag met heel veel inzichten.
Na deze sessie heb je een masterplan op papier en vele tips die in een beknopt verslag samengevat worden, met een bijhorende tekening dat samen alle verlangens & wensen voor het terrein een plaats geeft. Er wordt dus zeker steeds geluisterd naar je opmerkingen en delen we graag vanuit onze ervaring. Je kan dan zelf verder aan de slag, of kiezen welke delen & wanneer je met onze ondersteuning de realisatie wilt aanpakken.
De waarde(ring) voor een ontwerpsessie met twee ontwerpers, inclusief verslag, tekening en stappenplan is 1500eur (inclusief btw) + verplaatsing.

* Aanpak *

Nu heb je een plan en weet je wat je wilt maar er zijn handen, tijd en/ of kennis te kort om het ook echt uit te voeren?
Samen is het gemakkelijker & gezelliger gefikst.

Vraag daarom gerust een duwtje in de rug!
Na ontwerp en/ of advies kunnen we samen met jou en een enthousiast & deskundig team de handen uit de mouwen steken om jouw droom om tot realiteit te brengen. Hierbij komt regelmatig samenwerking met collega’s van het Mier Collectief van pas en graag ook vrijwilligers die de stiel willen leren door praktijkervaring & hun talenten willen toepassen. Voor materialen & gepast plantgoed zorgen we idem uiteraard. Catering is ook mogelijk, zeker bij een groter project. Passend bij jouw specifieke vraag zal een kostenraming opgesteld worden zodat jij vooraf weet waar je aan toe bent. De aanleg zelf geven we graag een gezellige sfeer, die onze deskundige gedrevenheid op pijl houdt. Spontane co-creaties zijn nog steeds mogelijk om van opduikende “problemen” unieke oplossingen te maken die het doel & no-nonsense wel in het oog houden.

Samen werken we uit op welke manier we stap per stap richting paradijs komen…

PS: Als je weet dat kwaliteitsvolle dienst met gedreven passie & deskundigheid zeker waardevol is, maar je situatie financieel krap zit, dan mag je ook een seintje geven. Wellicht vinden we een weg om ook jouw tuindroom waar te maken.