Wellicht heb je een hartenwens wat er allemaal in je tuin, op de beschikbare grond, of in de omgeving van je woon- of werkplaats te beleven zal vallen – zoals meer bloei, bessen, bomen, water, speels, rust, kringloop sluiten…
Wat komt er bij jou op? Welke beelden & plannen zou jij graag zien waar worden, ook al weet je nog niet hoe?

Graag staan we jou ter zijde om van een wazige droom een duidelijke visie te maken, een stappenplan uit te stippelen en de realisatie te organiseren. Dat kan van A tot Z uitgewerkt worden, of delen hiervan waarbij jezelf de rest in eigen regie doet.
Jij bepaalt zelf voor wat & wanneer we iets voor jou mogen betekenen.
Hierbij zijn er verschillende opties mogelijk:

*** Advies ***

Vraag je je af waarom een bepaalde plant het niet goed doet?
Wil je weten wat je met bepaalde planten kunt doen in je keuken?
Had je graag een tip over plantenselectie voor een bepaalde hoek?
Wil je graag jouw idee en overwegingen aftoetsen met iemand die ervaring heeft
om zo twijfels uit de weg te ruimen en volop aan de slag te kunnen gaan?
Wil je inspiratie opdoen hoe er een nuttigere circulatie van water kan ontwikkeld worden?
Of zoek je hoe je tijd & energie efficiënter kunt gebruiken om de project prachtig te laten groeien?

Een goede vraag is al het halve antwoord – stel ze gerust!
Eventueel ben je al gebaat met een eenmalig verhelderend gesprek over bepaalde vraagstukken, ofwel is een traject gepast om de verschillende factoren & opties te ontdekken die een rol spelen. Naarmate het seizoen verandert of jouw situatie, zijn de keuzes wel verschillend. Vaak ontdek je meer dan verwacht om rekening mee te houden en uiteindelijk goede beslissingen te kunnen nemen. Stapsgewijs zal dit zeker lukken zodat je met deskundige begeleiding je uniek project meer & meer vorm kunt geven. Je staat aan het stuur en duikt dieper & dieper in de prachtige wereld vol mogelijkheden die wachten om tot leven te komen!
Sowieso begint het met de observatiesessie op het terrein of bij je thuis. We verkennen jouw verlangens, noden en de plek. Wat leeft er bij jou? Vertel wat je al gedaan, gezien en ondervonden hebt, wat je droom is en wat je struikelpunten zijn – wat ging goed en wat kan beter ?! Uiteraard kijken we ook naar de eigenschappen van het stukje aarde waar je over beschikt en wat daar leeft. We onderzoeken dus de situatie en het potentieel erin om een ideale match te creëren waar je tuindroom helemaal tot zijn recht komt. Door te vertellen en mijn gerichte vragen zal daarbij helder worden wat écht telt en wat de volgende, logische en gepaste stappen zijn.
Een sessie vult normaal 2tal uur met veel inzichten en krijg je nadien de belangrijkste punten op een rijtje toegestuurd. Achteraf bekijken we samen welke aanpak verder gewenst is.

De waardering voor deze dienst is 200 euro (incl btw) *
NIEUW: Omdat zelden alle vragen in één keer te beantwoorden zijn, gun jezelf direct een pakket
van drie sessies aan 500eur !

*** Ontwerp ***

Zie je het groter en wil je geen mikmak?
Heb je dus nood aan een duidelijk & overzichtelijk plan om goed te weten hoe je eraan moet beginnen om een eetbaar paradijs te creëren?

Laat ons dan samen aan tafel zitten zodat je door het bos de bomen weer kunt zien!
Een ontwerpsessie is uitgebreid en verdiepend, met als resultaat de visie voor het terrein concreet op papier te pinnen. Wellicht heb je hier & daar ideeën opgepikt en ben je enthousiast om idem “meer” in je omgeving te kunnen beleven – maar is dit idee nog een vaag beeld met veel vraagtekens. Samen brengen we structuur erin en ontrafelen we de essentie die écht relevant is voor jouw verhaal.
Daarvoor maken we gebruik van synergie-effecten en komen we met twee professionele permacultuur ontwerpers om samen met jou aan tafel te zitten. Als eerste stap zal een goede inventaris gemaakt worden van wat er al is (zon, wind, water, invloeden van buiten, planten, constructies enz.) als ook van wat de wensen en noden zijn (voedselproductie, ontspanning, speelhoeken, bijen-/ onderhoudsvriendelijk, kleuren enz.). Aansluitend volgt als tweede stap deze puzzelstukken in elkaar te leggen en co-creatief naar win-win kansen te zoeken, baserend op permacultuur principes – van patronen naar details, juiste plaats voor de juiste functie, met de natuur mee enz. Dit vult een dag met heel veel inzichten.
Na deze sessie heb je een masterplan op papier en vele tips die in een beknopt verslag samengevat worden, met een bijhorende tekening dat samen alle verlangens & wensen voor het terrein een plaats geeft. Er wordt dus zeker steeds geluisterd naar je opmerkingen en delen we graag vanuit onze ervaring. Je kan dan zelf verder aan de slag, en kiezen welke delen & wanneer je met onze ondersteuning de realisatie wilt aanpakken.
De waarde(ring) voor een ontwerpsessie met twee ontwerpers, inclusief verslag, tekening en stappenplan is 1800eur (inclusief btw) + verplaatsing *

*** Aanpak ***

Nu heb je een plan en weet je wat je wilt maar er zijn handen, tijd en/ of kennis te kort om het ook echt uit te voeren?
Samen is het gemakkelijker & gezelliger gefikst.
Vraag daarom gerust een duwtje in de rug!

Na ontwerp en/ of advies kunnen we samen met jou en een enthousiast & deskundig team de handen uit de mouwen steken om jouw droom om tot realiteit te brengen. Hierbij komt regelmatig samenwerking met collega’s van het Mier Collectief van pas en graag ook vrijwilligers die de stiel willen leren door praktijkervaring & hun talenten willen laten stralen. Voor materialen & gepast plantgoed zorgen we idem uiteraard. Catering is ook mogelijk, zeker bij een groter project. Passend bij jouw specifieke vraag zal een kostenraming opgesteld worden zodat jij vooraf weet waar je aan toe bent. De aanleg zelf geven we graag een gezellige sfeer, die onze deskundige gedrevenheid op pijl houdt. Spontane co-creaties zijn nog steeds mogelijk om van opduikende “problemen” unieke oplossingen te maken die het doel & no-nonsense wel in het oog houden.

Samen gaan we op avontuur om een groot paradijs te vormen…

* PS: Als je weet dat kwaliteitsvolle dienst met gedreven passie & deskundigheid zeker waardevol is, maar je situatie financieel krap zit, dan mag je ook een seintje geven. Wellicht vinden we een weg om ook jouw tuindroom waar te maken!