Ja, soms is folie nu toch wel nuttig, bv als je een gemakkelijke serre wilt bouwen 🙂 Maar dat doe je natuurlijk niet met een worteldoek maar met serrefolie. Na wat overleg hebben we voor een lange `slang` gekozen die we over de hele lengte wouden trekken.  Uiteindelijk misten er enkele cm zodat we toch een extra rij hebben bijgeplakt. De overschot kunnen we dan voor iets anders gebruiken… Stilaan nog de zijkanten en de deuren erbij, en afgerond met een dakgoot…

UPDATE: de slakken vonden de serre natuurlijk ook wel tof. We hebben ermee de kippen van de buren eens blij gemaakt. Als extra maatregel hebben we dan nog de losse einden van de folie ingegraven. Als luie onderzoeker hebben we verder gewoon afgewacht en voilá: de planten herstellen zich. `t is nogal vaak zo dat slakken gewoon de zwakste plantjes te vinden weten – dus bv. planten die op een beschermde opkweekplek opgegroeid zijn en nu plots in een heel ander omgeving terecht komen… De nieuwe blaadjes zullen wel taaier zijn!

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder