Af en toe is er al een lekker warme dag en de kriebels zijn er om van alles te doen, maar  best alles op zijn tijd…

Een oude tak van een eik hebben we omgetoverd tot gastgever voor paddenstoelen. Eerst even laten rusten op een beschutte plek tot de weerstand van de eiken tak omlaag is, dan enten met pluggen van shiitake, terug op een beschut plekje zetten en afdekken met karton en donkere folie. Nu is t dus nog eens wachten tot het helemaal doorgroeit is een de shiitake gaat `bloeien` 🙂

Terwijl hebben we nog een hoopje met erg oud hout gevonden – de stukken vallen uiteen als men het vastpakt, dus niets voor de kachel maar wel ideaal voor een heuvel in de moestuin. Vol enthousiasme hadden we al de folie opzij gelegd en wat bodemverbeteraars zoals lavazand erop gesmeten. Toch was de bodem nog erg nat – nog steeds een hoge grondwaterstand en veel regen. Dus we dachten dat we delen een stuk omhoog zouden kunnen brengen om iets drogere plekken te hebben en daar eventueel vroeger met planten te kunnen beginnen. Daarom werd het hout op een klein hoopje gegooid, hasksels daarover en kleine takken, dan de plaggen van het stuk ernaast en nu zou nog wat meer lavazand en compost erbij mogen.

 

Categorieën: tuin

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder