Dit jaar was het lang koud buiten en dan in eens heel mooi & warm. De plantjes waren blij om naar buiten te kunnen, en ook de kinderen 🙂 Want ja, we hadden een bende enthousiaste Grabbelpas-deelnemers over de vloer gehad. Met “alle vijf” gingen we samen de tuin ontdekken: Welke bloemen zie je al? Hoe ruikt dit kruidje? Hoe smaakt dit jong blaadje en dit bloemetje? Wat hoor je als je eens stilstaat? Hoe voelt het als je met je ogen dicht op stap gaat en dan eens tijd neemt on te “ont-moeten”? Uiteraard met een aantal leuke spellen tussendoor en een kleine versterking. Wat een fijne Paasvakantiedag!

Grabbelpas Mol Pasen 2018

Ook de volwassenen kregen goesting om de eigene tuin te ontdekken. Vaak werd ik erbij geroepen voor advies en aanpak om “wat meer kleur” (en smaak) toe te voegen. Dit doe ik uiteraard heel graag 🙂 Soms was het voor bodembedekkers zorgen onder fruitstruiken, soms extra bloei bij een vorige aanplant, of een kleine voortuin opfleuren waar voordien buxus wegkwijnde, of helpen de juiste planten op de juiste plaats te zetten, of een kruidenterrasje aanleggen, of… Het is steeds weer leuk om elk unieke plaats en bewoner te ontmoeten en te ondersteunen op weg naar meer tuinplezier.

Ook door lezingen werden de tuinkriebels aangewakkerd. Zo hadden we het bv over de waskracht van planten bij de lokale tuin-hier groep. Dat was een heel fijne avond met nieuwsgierige mensen die onder de indruk waren van al die verschillende mogelijkheden, die ook wel echt werken 🙂 Ook in Oost-Vlaanderen wouden ze dit leren kennen. Zo was ik dan ook uitgenodigd om korte workshops tijdens de Opendeurdag van het provincie domein Puyenbroeck te geven. Spijtig was het weer wat minder, maar de mensen heel erg vriendelijk. Uiteindelijk dus een fijne ervaring. Op een ander moment was het om nieuwkomers tijdens het PraatCafé warm te maken om mee te tuinieren. Binnenkort komen ze op bezoek om eens na theorie (foto´s dus) ook de praktijk te beleven…

En zo blijven we wel bezig…
en binnenkort gaan de eigen tuinporten open tijdens de Ecotuindagen (van VELT vzw). Wees welkom om onze experimenteer- & inspiratieplaats te ontdekken!