Ook al genieten wij van de tuin en al, soms mag een scene-wissel wel 🙂 Zo kregen wij ook vakantiegevoelens. Eerst stond het Esperanto-Festival “Festo” op de favorietenlijst, dan het idee oude studie-vrienden te bezoeken en wat te fietsen. Vorig jaar waren wij er niet in geslaagd, nu leek de kans er wel om het te doen en we keken ernaar uit om échte bergen te zien –  als bewoners van de “lage landen” is Zwitserland toch wel iets speciaals.

Naar goede gewoonte zadelden wij dus de (lig)fietsen om dan vanaf Aken met de trein tot voorbij Basel te geraken. Een weekend vol met goede gesprekken, wat klussen in de tuin (toch wel ja 😉 ), zwemmen in de jonge Rijn, wandelingen door bossen langs bergkloven – met BBQ plaatsen! –  en lekker kaas-fondue was dan ook een prima eerste deel van onze vakantie.
Het tweede deel was de fietsreis terug. Het is zo geweldig dat je uit eigen kracht zo ver kunt geraken, terwijl steeds met de omgeving écht in contact blijft, kunt genieten van de fijne wegen – en lucht – door bossen & dorpjes, af & toe naar eigen zin stoppen voor een mooie foto, lekker bramen of een vriendelijk gesprek… Toegegeven ik moest eerst even wenen aan 80km per dag met de trike maar het nieuwe ritme voor de spieren was redelijk snel gevonden – en het adrenaline bij het bergaf rijden liet de moeite van het bergop klimmen snel weer vergeten 🙂 Op één dag waren we langs drie rivieren en door drie landen gefietst! Het drie landenpunt BE-DT-LUX passeerden we ook. Leuk waren ook de ontmoetingen via “WarmShowers“. En nog een topper op de weg: een bezoekje aan de werkplaats van CarlaCargo! Die lagen meer of minder op de weg terug, dus hebben we de kans gegrepen om daar eens te passeren. We mochten de nieuwste verbeteringen bewonderen en samen over combinatie van trike en Carla brainstormen… Dit gaat leuk worden 🙂
Na taalrijke regenavonden in een niet-meer-zo-goede tent zijn we tot de conclusie gekomen dat we voor volgend jaar betere kampeeruitrusting gaan bezorgen… Na 10 dagen en 860km in de “zetel” was terug thuis de vraag: Waar gaan we morgen naartoe?! Gevaarlijk verslavend, die vrijheid van het fietsen…


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder