Liefst zijn we in de tuin. Toch hebben we ook even ons aandacht terug naar het huis gebracht. Het was al snel duidelijk dat er iets moet gebeuren omdat de isolatie niet goed in een zit – dus binnen te koud in de winter en te warm in de zomer. Niet goed voor het wooncomfort en niet echt milieuvriendelijk ook. Het dak is wellicht belangrijk en een dus een goede plaats om te beginnen. Ramen waren blijkbaar tamelijk recent vernieuwd, de muren zijn wat omvangrijker om te doen, en andere ideeën zijn er genoeg maar moeten nog wat ´rijpen`… Zeker is in elk geval dat er milieuvriendelijke materialen gebruikt zullen worden en op mensenmaat gewerkt wordt.

Dus aan de slag met het dak! In mei begonnen we ermee de eerste helft van de zonder leeg ruimen, alles in een ander kamer achteraan, dan de structuren een voor een uit elkaar halen… soms vroeg ik me wel af met wat ik daar bezig was, maar het was vooral spannend het huis zo op een ander manier te leren kennen, laagje per laagje – en vooral ook om klussen te klaren die ik nooit had gedacht te kunnen doen! Je leert wellicht altijd bij 😉 De rek van de muur halen was nog kinderspel, de kabels oprapen gewoon wat verwonderlijk, de waterplek ontdekken op de balk wat minder, de radiator er af halen wel degelijk spannend. En plots is heel de kamer vrij. Spijtig dat er rotswol werd gebruikt die nu helemaal uiteenvalt, anders hadden we die nog in de vloerisolatie kunnen gebruiken…

Ah wel, tussendoor was ik ook wel terug buiten met het zonneke, en op stap met de crew en Mier vzw ging het ook…
Maar straks verder doen, zeker… nu komt het bouwverlof eraan en ons afspraken zijn wat door elkaar gevallen. Er zal dus op een ander manier en moment alles op zijn plaats komen.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder