De lente is volop in gang en ook wij zijn terug volop bezig om tuinen om te toveren. Geen gewone tuinaanleg, maar nog iets meer. Er zullen veel lekkere, bijzondere vaste planten aan bod komen, de plek in al zijn kenmerken tot recht komen, en er sowieso ook een sociaal gebeuren ontstaan. Iedereen die meedoet draagt immers ertoe bij dat het een fijne belevenis wordt en iedereen er ook iets van “mee naar huis” neemt. Zie jij dat ook zitten? Kom dan mee!

ontwerp_Borgerhout

We beginnen in Borgerhout, met een stadstuin waar een prairietuin en snoepborders zullen ontstaan, zotte klimmers en hangende potten nog erbij  – 11 & 12 april.

Ekeren

Verder naar Ekeren, om met eiken takken en stammen een pergola te maken zodat in de zomer overhitting tegen gehouden wordt maar in de winter het licht nog binnen kan. Bovendien nog een puinbult tot kruidenheuvel omtoveren en een vijver scheppen – 27 april.

visie voortuin Beringen

Afsluiter van deze ronde is Beringen waar een droog gazonneke plaats maakt voor een prairietuin met kleur & geur en een rijk aanbod lekkers voor de bijen. Ook voor de mens komt nog extra lekkers, namelijk een kruidenhoek aan het terras – 29 mei. Dit als eerste stap voor nog meer lekkers in de herfst…

Dus, heb je tijd & zin om de handen uit de mouwen te steken? Geef dan een seintje en ik zorg voor de nodige informatie, verzekering en waardering – info@marjolein-vzw.be