`Be the change you want to see in the world` is een bekend citaat dat we graag willen waar maken. Dus, als we meer biodivers groen willen om ons te voeden en behagen, dan gaan we dit best ook in eigen huis & tuin introduceren. Door de theorie in praktijk te brengen willen we een bron van inspiratie & motivatie zijn voor onze omgeving. Dit idee willen we  verspreiden zoals een zaadje naar andere plaatsen.

De eigen tuin is ondertussen meer en meer ingepalmd door eetbare planten en zijn er plannen voor nog meer lekkers,  `gekende` en `vergeten` groenten, vaste planten, struiken, bomen, klimmers… En er is ook veel ruimte om te experimenteren. Durven, doen, kijken en bewonderen,  leren en aanpassen, dankbaar zijn en smullen… ideeën genoeg: Chinese serre, Mexicaanse chinampa, Aquaponiks, geneeskrachtige moerasplanten…
Wil je dit eens komen bekijken, beleven en meedoen? Laat het ons weten!

Ook in huis blijven we aandacht hebben voor het milieu o.a. bij de keuzes van producten, verwarmingssysteem, eet- en leefgewoonte… (bv eigen brouwsels, materiaalhergebruik, autovrije mobiliteit enz). Met infosessies en workshops willen we anderen graag ondersteunen ook hun weg te vinden. Zit jij met een vraag? Samen maken we er een leuk activiteit ervan!

We willen echter verder gaan dan dit en overal oases! Stel je voor, je gaat op tocht en je wandelt langs snoep-hagen en kruiden in overvloed, in jouw eigen tuin of in het stadsparkje of… We kunnen zeker met zijn allen leuke projecten bedenken en creëren.
Heb je een idee, maar weet niet hoe beginnen? Samen met de collega´s van de Mier-crew creëren we een holistische, mooie, lekkere, biodiverse tuin op maat!