Werking

Bij Marjolein vzw kan je terecht als je meer eetbaars & meer beleving in eigen tuin of elders wenst, en als je (nog) bekwamer wilt worden.
We hebben daarvoor drie pijlers: jouw project, onze inspiratietuin en workshops.

We definiëren onze werking hierbij als “tuinbezieling” en gaan samen met jou op zoek naar de unieke kenmerken van het project, met kijk op het geheel en graag “out of de box”… Dus geen gewone tuinaannemer of lesgever! We gebruiken aanplantacties bovendien graag om mensen bij elkaar te brengen, om elkaar te versterken en van elkaar te leren.
Heb je kriebels om met een deskundige & enthousiaste plug eraan te beginnen? Laat het graag weten!

Overzicht van onze diensten:
– We bieden ondersteuning met advies, ontwerp & werkkracht bij opzet en onderhoud van je tuin of project. Volgens permacultuur principes zetten we passend bij de plaats & uw wensen de puzzel ineen over wat waar en wanneer – bv  bloemenweide, prairietuin, snoephaag, voedselbos, zwemvijver, wateropvang, groendak, speeldernis… gewoon alles wat meer smaak, kleur en geur brengt, wat goed voor bijen & vogels is, en milieu- & onderhoudsvriendelijk bovendien. Dit gebeurd vaak in samenwerking met de collega´s van het Mier Collectief en ons eigenwijze werkwijze.

– Er zijn regelmatig workshops over diverse thema´s, zoals bv wasmiddelen van planten maken, eetbare bloemen en wildpluk, koken met de seizoen en met overschotten, bewaren (fermentatie), nestkastjes, wormenbak, paddenstoelen kweken, natuur beleven, water opvangen & gebruiken…
Dit gebeurd vooral op onze eigen plaats maar kan ook elders afgesproken worden, voor verschillende groepen ook. Als je met vragen rond een bepaald thema zit of een speciaal aanbod voor uw vereniging of bedrijf wenst, vraag het gerust en samen werken we iets uit.

– Gewoon eens meedoen kan ook. Leer al doende over permacultuur in de praktijk, geniet van het wroeten in de aarde, van rust, van samen plezier maken en oogsten. Er zijn steeds  extra handen welkom, zeker als u met een of ander vaardigheid zoals bv. houtbewerking en systeemdenken komt aankloppen 😉

– Samen gaan plukken en met restjes koken kan ook. Is het allemaal wild en mooi ofwel ook eetbaar?! Wat is er lekkers in uw tuin te vinden?! Wat kan nog van pompoen gemaakt worden dan weeral soep – bv. dessert, wok of ovenschotel…?!
– Wees ook welkom voor een rondleiding in onze inspiratie-tuin.
– Bovendien ondersteunen we ook graag andere verenigingen met dezelfde visie.

>>> Indien het een of ander uw interesse heeft opgewekt, geef graag een seintje!