In de stad heb je soms weinig groen achter het huis. Met enkele ingrepen kan je er wel veel van maken:

Als eerste stap werd het té grote en veroudert terras eruit gehaald om plaats te maken voor meer kleur en geur – een prairie dichtbij huis. De houten planken waren al in de voorbereiding weg gehaald, bij het sleuren van de dals die eronder lagen pakte de bende helpers aan. Vele handen maken uiteraard licht werk. Op enkele uren tijd was zo een grote hoop daktuinsubstraat verzet. Dit diende als basis voor de nieuwe terrastuin.

Ook voor de rest van de tuin was er extra aarde voorzien om met meer reliëf de centrale boom meer in te bedden in het geheel (voordien was de boom zielig in een betonnen ring gehouden). Verder is water een belangrijke factor. Het regenwater werd enerzijds opgevangen in een regenton en anderzijds via een buizensysteem langs plantenpotten geleid. Zo is direct ook gebruik gemaakt van de verticale ruimte, midden in de zon. Plaats voor lekker pepers bv 🙂 De resten van de betonnen ring leven herop als rotsmuur-waterspel bij de overloop naar de vijver.

En dan planten maar! Veel bessen, kruiden en bloemen – dat wordt smullen. Dit was uiteraard ook deel van het geheel tijdens dit twee-daagse (en de échte reden waarom we dit allemaal doen ;).

Met dikke merci aan de collega´s en ondersteuners – Mier vzw, Houdbaar vzw, Gemout vzw, VivaConcept, Sigrid, Peter, Rit en alle scheppers, vijzers, planters…!

PS: de inspiratie kwam trouwens van dakterras van Het Scoutshuis (Antwerpen) – een aanrader om eens te bekijken!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder