Iedereen doet het want het zijn basisbehoefden.Toch staan er weinige mensen bij stil – wat doen we daar eigenlijk? of beter: hoe doen we het?

De was: We hebben allemaal wat wasmiddeltjes voor het een of ander in de kas staan. Als deze uit de winkel kwamen, zal er wellicht een gans “waslijst” aan ingrediënten opstaan waarvan we oorsprong en werking niet helemaal kennen. Anderzijds heeft de natuur wel een simpelere oplossing te bieden door een gamma aan planten die zeepstoffen bevatten – en ze groeien overal! Dankzij Heidelien Bultynck is deze kennis nu mooi verzameld (hier een voorproefje).
Leer tijdens de workshop op zaterdag 29 oktober (10-18u) het “wat en waarom” van de waskracht in uw tuin of buurt. Eerst wat theorie en na een lekker middagetentje gaan we samen aan de slag om van alles te maken (afwasmiddel, shampoo, handzeep…) – 50eur all in.
Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt – ik wil niemand teleur gesteld naar huis moeten sturen…

De plas: De meeste mensen zullen wellicht zoals “gewoon” met leiding water hun spoeltoilet voeden – met drinkwater dus. Dat is zonde omdat dit beter voor andere dingen gebruikt wordt. Regenwatergebruik is al beter. En dan? Wat met het afvalwater? Wat met de energie? wat met Humus? Het kan anders, waarbij nog centjes bespaard en de natuur vooruit geholpen kan worden.
Marc Daelemans (PureMilieutechniek) en Marc Van Hummelen (VillaVanzelf vzw) leggen op een avondje van vrijdag 4 november (19u) hun principes uit – waterzuivering met planten en composttoilet.  Nadien is het tijd voor vragen aan de sprekers en mekaar. Lekker nababbelen mag ook. Met inspiratie gaat u dan naar huis – en aan de slag hé!?
Inkom: 12 eur – graag inschrijven aub.

Inschrijven via info@marjolein-vzw.be

Stuur het gerust door 🙂
Tot binnenkort!

(Vrijetijdschecks worden ook aanvaard, lokale munten en sociaal-tarief mogelijk)

wasplas


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder